luni, 7 septembrie 2009

Atenţie, se fură contoarele de gaz!

Zeci de asociaţii au făcut sesizări în ultimele zile reclamând furturile contoarelor de căldură şi de gaz metan din holurile sau subsolurile scărilor de bloc. Aceste hoţii au devenit, se pare, un nou “sport” în Bucureşti.

Sesizările pe această temă au început să apară la Poliţie şi la primării încă de la începutul anului, dar în ultimele zile, hoţii de contoare au luat-o efectiv razna: au început să fure şi aparatele de măsură de pe conductele de gaz, lucru foarte periculos. Aşa s-a întâmplat într-un bloc de pe Aleea Piatra Mare, din sectorul 2.

«Gătim pe buteliade voiaj»

“Luni la ora 17,00 ne-am trezit fără gaz. Au furat contorul de gaz al scării. Acum gătim la butelia de voiaj. De când am aflat că orice nebun poate umbla cum vrea la conducta de gaz, ne şi temem să mai dăm drumul aragazului. Ne e frică să nu sărim în aer”, ne-a spus Dumitra Niţu, 65 de ani, locatară a blocului.

«Este clar că hoţii nu sunt amatori»

În cazul contoarelor de căldură, persoanele rău-intenţionate pătrund în subsolurile neasigurate cu sisteme de securitate şi fură numai aparatele de măsură a consumului de energie termică, nu şi pe cele de apă.

“Încă nu se ştie exact de ce se fură contoarele şi cine o face, dar este clar că nu sunt amatori, deoarece nu oricine ştie cum se demontează acestea. Pentru a se păzi de această pagubă - de circa 4.000 de lei pe scară, asociaţiile trebuie să încuie subsolurile cu lacăt şi să securizeze cât mai bine contoarele”, ne-a spus Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, care ne-a semnalat acest val recent de infracţiuni.

«Blocul trebuie să fie supravegheat video»

“Pentru mai multă siguranţă în asemenea cazuri, locatarii trebuie să facă o investiţie. Blocul trebuie să fie supravegheat video, este cea mai sigură soluţie, ne-a declarat Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.


sursa:libertatea.ro