luni, 26 noiembrie 2007

Cablaria de pe blocuri nu aduce venit asociaţiilor de proprietari

Conform art.11 si 12 din O.G. nr.85/2001 referitoare la organizarea si funcţionarea asociaţiilor de proprietari, firmele care distribuie si vând, prin cablu, programe tv si Internet si utilizează, in acest sens, spatiile aflate in proprietatea comuna a locatarilor au obligaţia sa încheie un contract de închiriere a spatiilor comune cu asociaţia de proprietari, pe baza hotărârii Adunării Generale a acestora.
Totuşi, firmele si-au montat cablurile pe terasa blocurilor si pe casa scării, fara sa-i consulte pe locatari, fara sa încheie contract ori sa achite vreo suma asociaţiilor de proprietari.
Insa, asociatiile trebuie sa stie ca plata unei chirii pentru utilizarea spatiului aflat in proprietatea sa este un drept prevazut de lege si chiar daca firma prestatoare de servicii are aprobare de la primarie, aceasta vizeaza doar utilizarea domeniului public, nu si utilizarea domeniului privat apartinand asociaţiei de proprietari.
Acestea s-au plâns de degradarea blocurilor ca urmare a faptului ca firmele, ca sa monteze cablurile, au spart peretii provocand, astfel, daune locatarilor.


Niciun comentariu: