marți, 1 aprilie 2008

Conducerea asociaţiei de proprietari nu se implică

Deşi îi plouă în apartament din cauza acoperişului deteriorat.

Administrarea unei asociaţii de proprietari presupune menţinerea în siguranţă a clădirii potrivit prevederilor legale şi aducerea la cunoştinţa tuturor persoanelor care locuiesc în condominiu despre starea acesteia din punct de vedere al siguranţei; funcţionarea în bune condiţii a tuturor instalaţiilor, dotărilor şi echipamentelor funcţionale aferente imobilului etc.

Se întâmplă, însă, de multe ori, ca proprietarii care locuiesc într-un bloc să nu-şi cunoască toate drepturile sau obligaţiile pe care le au, iar atunci când dau piept cu tot felul de probleme (deteriorarea acoperişului, a ţevilor etc.) nu prea ştiu la ce uşă să bată. La fel de adevărat este că, nu de puţine ori, şi proprietarii foarte bine informaţi în legătură cu aceste lucruri se lovesc de nepăsarea celor plătiţi să le reprezinte interesele.

Din cauză că locuieşte la ultimul etaj al blocului a avut întotdeauna probleme cu acoperişul, apartamentul domnului Raicu Ion fiind afectat în timpul ploilor şi al ninsorilor. Exasperat de această situaţie, în anul 2002 a făcut reparaţii la acoperiş pe cont propriu (este adevărat că, după aceea, a fost despăgubit de locatari). Din păcate, lucrarea nu a ţinut, iar problemele au început să fie din ce în ce mai mari, astfel că, la ora actuală, casa acestuia a devenit o ruină, mobila s-a degradat, iar atunci când plouă, trebuie să întrerupă curentul electric, pentru a evita un incendiu.
A apelat la asociaţia de proprietari Bl.32, nu o singură dată, dar mereu i s-a răspuns că locatarii nu vor să dea bani, iar la obţinerea acestei locuinţe trebuia să-si asume şi riscurile. De aceea, cu tot respectul pentru conducerea asociaţiei de proprietari, îi roagă, şi pe această cale, să se implice în rezolvarea acestei probleme, pentru că are nevoie ca de aer de acest ajutor. Vecinii cunosc situaţia, au văzut dezastrul din casa lui şi nu cred că ar avea ceva împotriva reparaţiei acoperişului, însă doamna administrator, Cristea Ionica, nu s-a implicat încă în acest caz. Asociaţia are răspunderi faţă de locatarii care-i plătesc toate serviciile prestate.

Promisiuni, promisiuni...

Cristea Ionica, administratorul Asociaţiei de proprietari Bl.32, a confirmat că Raicu Ion s-a ocupat de repararea acoperişului blocului în urmă cu şase ani, însă, pe vremea aceea, altcineva era administratorul asociaţiei. Însă, chiar dacă legea spune că toţi locatarii sunt obligaţi să contribuie, trebuie să stea de vorbă cu oamenii, pentru că acest fond de reparaţii trebuie şi el recuperat. În concluzie, trebuie convocata o adunare generală şi sper ca locatarii să fie de acord şi să executăm această lucrare când starea vremii o va permite.

Niciun comentariu: