miercuri, 20 august 2008

Asociatiile de proprietari si firmele de cablu

In ultima vreme tot mai multe societati care furnizeaza servicii de internet vin si isi monteaza retelele de cablu pe fatada blocului si in interiorul acestuia, pe casa scarii, gaurind peretii din interior si exterior.
De multe ori, firmele nici nu mai exista, insa raman cablurile, casutele montate de acestea, precum si gaurile din pereti, ramanand ca reparatiile sa fie efectuate de Asociatia de Proprietari.
Asociatia de Proprietari poate solicita plata unei chirii din partea acestor societati comerciale si incheierea unui acord in baza caruia sa se faca lucrarile de montare a instalatiilor si cablurilor pentru internet.
Asociatia de Proprietari este cea care se ocupa de buna administrare a condominiului, adunarea generala a acesteia, formata din toti proprietarii de apartamente, putand lua decizii in acest sens. Prin urmare, Asociatia de proprietari este in dreptul sau de a solicita incheierea unui contract cu fiecare societate comerciala ce doreste sa furnizeze servicii de internet sau de orice fel, ce presupune instalarea de retele de cabluri si alte accesorii. Conditiile intelegerii se stabilesc prin negociere, cu fiecare societate in parte. Necesitatea incheierii unui contract este mai mare in cazul in care nu exista beneficiari ai serviciilor respective, proprietatea comuna servind doar pentru accesul catre alte scari de bloc.