miercuri, 20 august 2008

SE REGLEMENTEAZA MANSARDAREA BLOCURILOR

Potrivit unui proiect al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor care va modifica legea asociatiilor de proprietari, supraetajarea si mansardarea imobilelor va putea fi realizata cu aprobarea a doua treimi dintre membrii asociatiei de proprietari si cu acordul tuturor proprietarilor apartamentelor de la ultimul etaj. Actul normativ vine sa modifice legea actuala, care nu are prevederi clare in acest domeniu.

Propunerea legislativa este necesara pentru a permite reabilitara si mansardarea blocurilor de locuinte. Ulterior legea va reglementa initierea lucrarilor si instrainarea cotei parti indivize, aferenta proprietatilor individuale din terasa blocului. Intrucat realizarea mansardarii nu se face de catre asociatia de proprietari, iar spatiile de locuit construite astfel nu devin proprietate a asociatiei, modificarea legislatiei permite reglementarea situatiei proprietatii terasei pe care se va construi mansarda.

De asemenea, proprietarii trebuie sa stie ca prin programul de reabilitare termica a blocurilor, Guvernul pune la dispozitie resurse financiare importante pentru investitii. Proiectul legislativ se afla in dezbatere publica, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, pana in 14 august.