marți, 19 februarie 2008

Legea 230/2007 - Pro si contra administratori

Opiniile unor blocatari despre administratorii de bloc sunt impartite. Unii cred ca, in marea lor majoritate, administratorii ştiu numai sa ia, nu sa si dea. Lista acuzaţiilor aduse administratorilor este lunga: ca sunt in cardasie cu cenzorii si preşedintele si daca nu fura banii asociaţiei tot se "invartesc"; fac numai ce vor ei; ţin fondurile de rulment si reparaţii la bănci si încasează dobânda; nu plătesc reparaţiile si cheltuielile comune; iau comision din montarea de antene si reclame pe bloc, care afectează sănătatea locatarilor.

Asta înseamnă ca nu oricine va mai fi vatafu' blocului, gata sa fure din bani si apoi sa stai in tribunale sa ii recuperezi! Da, este o lege buna! Nu au bani administratorii? Nu-i problema! Vor apărea firme de administraţie! Si atunci sa-i vedem pe cei care acum isi finanţează afacerile cu banii locatarilor!. Alţi blocatari cred, dimpotrivă, ca legea va pune pe fuga si putinii administratori care mai ţin catastifele asociaţiilor. "Pai, care e nebun sa depună o suma egala cu cheltuielile pe o luna ale asociaţiei, fie ea si cea mai «ieftina» luna, nu «media anuala»? Cum sa depună cenzorii garanţie materiala? Ei doar verifica gestiunea nu umbla cu banii asociaţiei.

Si chiar administratorul, cum sa depună o suma egala cu salariul de administrator pe 10 ani (asta însemnând garanţia in cazul unei asociaţii care are un fond de rulment de 20.000 lei)? După ce ca se găsesc cu greu administratori, pe putinii bani pe care ii poate oferi o asociaţie de proprietari... Au făcut-o lata cu legea asta noua.