vineri, 30 ianuarie 2009

Soluţii moderne pentru pardoseală

Parchetul rezistent la apă şi linoleumul lipit prin termosudură ne permit să avem acelaşi tip de podea din baie până în living.
Gresia din baie şi din bucă tărie şi parchetul din sufragerie nu mai sunt acum singurele soluţii pentru podea. Pentru fiecare încăpere, producătorii au venit cu alternative şi inovaţii, astfel încât să nu facem compromisuri nici de confort, nici de design. În plus, evitând fragmentarea podelei în secţiuni acoperite cu pardoseli diferite, creăm impresia de spaţiu mai mare.

Parchet în baie şi în bucătărie

Gresia cu care ne-am obişnuit în bucătărie şi în baie are acum concurenţă serioasă. Parchetul laminat, în varianta tratată special pentru spaţiile umede sau în varianta din PVC, conferă un aspect natural şi modern al lemnului de pin, tek sau wenge. Nu contează că va fi stropit când faceţi duş. Este rezistent la apă, antiderapant şi uşor de întreţinut.

Stratul superior imită structura lemnului şi decorurile de diverse esenţe lemnoase. „În cazul unei amenajări rustice, parchetul cu decor tip duşumea pe podeaua din baie întregeşte în mod fericit designul locuinţei“, este de părere Elena Seserman, specialist în amenajări interioare.

„Parchetul laminat rezistent la apă reprezintă o combinaţie a caracteristicilor pardoselilor clasice. Adică este uşor de întreţinut, precum plăcile ceramice, oferă stabilitatea lemnului masiv şi este igienic şi antibacterian, asemenea linoleumului. Structura tip fagure conferă un confort termic ridicat şi o absorbţie fonică net superioară altor pardoseli“, explică Anca Vataman, manager produs Proges.

Noua generaţie de linoleum

Poate că linoleumul nu vă trezeş te amintiri foarte plăcute, dar noua generaţie de pardoseli din PVC este rezistentă la umiditate, uşor de întreţinut şi oferă un sentiment de confort. În plus, poate fi combinat într-o varietate infinită de modele şi culori, pentru că fâşiile sunt alipite prin termosudură şi nu se văd îmbinările.

În spaţii în care există risc de apariţie a bacteriilor şi ciupercilor se poate aplica linoleum tratat special (antifungicid sau bacteriologic). Un alt avantaj important al linoleumului în comparaţie cu gresia este izolarea termică şi fonică pe care o oferă primul.

„Pardoselile din PVC sunt rezistente la pete, uşor de curăţat, au efect de reducere a zgomotului şi nu permit dezvoltarea bacteriilor. Toate aceste calităţi le recomandă ca fiind potrivite pentru locuinţe, în special pentru camerele copiilor“, afirmă Cristina Pleşa, manager produs Proges.

PVC natural

Linoleumul natural este o altă soluţie modernă. Are în compozi- ţie ulei de in, plută, răşini şi esenţe lemnoase (rumeguş). Este un produs foarte rezistent, iar prin utilizarea unor tratamente speciale aplicate suprafeţei, producătorii au reuşit să reducă atât timpul, cât şi efortul depus pentru curăţarea lui.

„Tratamentul de protecţie a suprafeţei oferă pe lângă excelenta rezistenţă la abraziune şi la murdă rire şi o reducere a costului de mentenanţă de până la 30%“, declară Cristina Pleşa.