luni, 17 decembrie 2007

Beneficiile pe care le poate oferi o firmă ce se ocupă de mansardare (III)

Mansardarea, un fenomen ce capătă amploare tot mai mult pe piaţa construcţiilor, poate reprezenta, în mare măsură, un sprijin pentru locatarii blocurilor în care se impune o reabilitare a planşeului şi unde infiltraţiile au devenit o problemă care îi afectează, în primul rând, pe cei de la ultimul nivel.

Prin construirea de mansarde pe bloc, în afară de faptul că şi firma constructoare poate apoi să folosească apartamentele la mansardă pe care le realizează (prin comercializare, de exemplu), locatarii pot trage multe foloase în urma acestui procedeu. Nu vor fi privilegiaţi doar acei de la ultimul nivel, care îşi rezolvă astfel definitiv problema infiltraţiilor şi care, totodată, beneficiază de o izolare termică mult mai bună. În urma acordului stabilit între locatari şi firma constructoare de mansarde, aceştia pot beneficia de amenajări în spaţiul comun: curăţenie, văruire, înlocuirea tâmplăriei în spaţiul comun, reabilitarea şi înlocuirea instalaţiilor de apă.

În afară de asta, este bine ca asociaţiile de locatari să ştie că existe firme care nu se ocupă numai de executarea mansardării. Este bine de subliniat un fapt esenţial: o firmă constructoare de mansarde poate investi şi în reabilitarea termică, acoperind acel sfert de cheltuieli care reprezintă contribuţia locatarilor în realizarea acestui procedeu.

Atenţie, însă, cu cine intraţi în legătură, cu cine încheiaţi contractele, cui îi acordaţi încrederea. Asociaţiile de proprietari, înainte de a începe colaborarea în vederea mansardării cu investitori sau diferite firme, ar trebui să se intereseze despre acestea la Serviciul Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei. Acest serviciu are informaţiile necesare pentru a delimita ofertele serioase de cele ce au mai puţină credibilitate.

Un alt avantaj, deloc de neglijat, pentru membrii asociaţiilor de proprietari ce acceptă mansardarea este acela că, prin creşterea numărului de proprietari de pe scară, cota de participare la cheltuielile comune ale asociaţiei se împarte la mai mulţi.

Material oferit de "Mansarda Lux"

Niciun comentariu: