luni, 17 decembrie 2007

Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial

In Monitorul Oficial nr. 846/10 decembrie 2007, a fost publicat Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 1969/2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.

Astfel, reglementarile contabile aprobate sunt obligatorii pentru asociatii, fundatii sau alte organizatii de acest fel, partide politice, patronate, organizatii sindicale, culte religioase, precum si pentru alte persoane juridice infiintate in baza unor legi speciale, in scopul desfasurarii de activitati fara scop patrimonial.

Trebuie insa mentionat ca entitatile mai sus mentionate vor aplica reglementarile contabile daca au obligatia, potrivit legii, sa conduca contabilitatea in partida dubla si sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Se mai arata ca situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial de utilitate publica sunt supuse auditului financiar, care se efectueaza de catre auditori financiari, persoane fizice sau juridice autorizate, cu respectarea reglementarilor contabile aplicabile persoanelor juridice fara scop patrimonial.


Stire preluata de pe site-ul STIRI.JURIDICE


Niciun comentariu: