joi, 13 decembrie 2007

Mansardarea, soluţie eficientă pentru eliminarea infiltraţiilor pluviale din planşeul unui bloc

Degradarea planşeelor blocurilor dar şi a clădirilor în sine pe măsura trecerii timpului şi posibilităţile limitate de reabilitate a acestora cu banii proprietarilor au făcut ca acestea să devină în ultimul timp chestiuni acute şi care creează probleme mari, atât locatarilor cât şi administratorilor asociaţiilor de proprietari.

În ciuda problemelor pe care le implică un planşeu în pragul degradării, puţini proprietari de la ultimul nivel deţin resursele financiare necesare în reabilitarea acestuia şi, implicit, în eliminarea infiltraţiilor pluviale, costurile acestor tipuri de lucrări fiind destul de mari în condiţiile în care se vrea ceva de calitate.

Pentru cei dornici de a scăpa de infiltraţiile mai sus amintite şi de a locui fără griji la ultimul nivel şi într-un confort termic superior mansardarea se dovedeşte a fi o soluţie eficientă şi care rezolvă pentru totdeauna problema infiltraţiilor prin planşeu.

Mansardarea este un proces destul elaborat şi care necesită parcurgerea a numeroase etape tehnice, dar şi investiţii destul de costisitoare. Chiar dacă, în urma acordului comun cu proprietarii, firma ce va primi acceptul să construiască locuinţe la mansardă obţine beneficiul de utilizare a planşeului (mai exact, dreptul de a vinde locuinţele pe care le construieşte) locatarii trebuie să ştie care vor fi avantajele de care se pot bucura în urma mansardării. Este bine de menţionat că acestea sunt suficient de numeroase şi îi pot scuti pe locatarii unui bloc de numeroase cheltuieli costisitoare pe viitor.

Ca urmarea a mansardării, cei de la ultimul nivel devin din locatari dezavantajaţi proprietari privilegiaţi şi asta datorită izolării oferite de apartamentele la mansardă. Mai exact, confortul termic al acestora va fi mult sporit.

Oportunitatea mansardării trebuie văzută ca pe un demers atât pentru eliminarea infiltraţiilor prin planşee, dar şi pentru crearea a noi spaţii de locuit moderne. Este, poate, ultima soluţie în vederea rezolvării eficiente a eliminării infiltraţiilor apei prin planşee cu costuri care să nu afecteze bugetele proprietarilor. Soarta blocurilor în care locuim, păstrarea lor în bună stare de funcţionare stă în mâinile noastre şi conservarea acestui important patrimoniu se poate face şi prin mansardare.

www.evenimentul.ro

Niciun comentariu: